Menu

PRIMELE AUTOBUZE ELECTRICE

Municipiul Buzău a fost inclus în programul de achiziție a 9 autobuze electrice, 3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă, în valoare de peste 25 milioane de lei. Potrivit proiectului, autobuzele au 12 metri lungime și ar putea fi introduse pe linia 10, care este una mai lungă și traversează Buzăul, dar și una dintre cele mai circulate.

Municipiul Buzău va avea în curând 9 autobuze electrice, 3 stații de încărcare rapidă dar și 9 stații de încărcare lentă. Cele nouă autobuze electrice care vor circula în Buzău reprezintă doar o primă tranșă, municipiul urmând să mai achiziționeze încă zece în cadrul altui proiect, tot din fonduri europene, prin care se vor moderniza complet Bulevardul Unirii, strada Transilvaniei și Aleea Industriilor. În cadrul proiectului cu finanțare europeană destinat „înverzirii” transportului public urban, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a lansat o primă licitație pentru achiziția a 51 de autobuze electrice. Proiectul de achiziție de mijloace de transport public este derulat de Ministerul Dezvoltării în parteneriat cu 26 de orașe și este finanțat prin Programul Operațional Regional. Este vorba despre achiziția de tramvaie, troleibuze, autobuze electrice, inclusiv puncte de reîncărcare și alte echipamente, utilizate pentru prestarea serviciului de transport public local, dar și de autobuze școlare de tip Euro 6, utilizate pentru transportul elevilor din învățământul preuniversitar de stat.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>