Menu

TRĂIESC, DAR NU EXISTĂ!

Traiesc, dar nu există! Este cazul a sute de copii din Rm Sărat care, deși au împlinit 14 ani, nu au acte de identitate. Mulți dintre copiii nimănui nu au putut să capete o identitate deoarece și-au însoțit părinții la muncă în străinătate. 

Au împlinit 14 ani, dar nu au acte de identitate. Vorbim despre sute de copii din Rm Sărat care oficial nu există. Potrivit Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor din Rm. Sărat, nu mai puțin de 1.500 de persoane din Rm Sărat şi din comunele arondate nu dețin acte de identitate. Reprezentantii institutiei le recomanda celor in cauza sa intre cat mai curand in legalitate.

Multi dintre tinerii care nu detin acte de identitate, deși au împlinit 14 ani, si-au insotit parintii la munca peste hotare. Există însă și copii fără identitate, rămași acasă, dar care au părinții în străinătate. In cazul acestora, părinții plecati la munca trebuie să facă o procura pe numele unui membru adult al familiei care sa-i reprezinte pe minori in fata autoritatilor locale. În caz contrar, parintii neglijenti riscă amenzi usturătoare.

Pentru eliberarea unei carti de identitate, solicitantii trebuie sa depuna mai multe acte. În termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani, cetățenii români sunt obligați să solicite eliberarea actului de identitate. Nerespectarea termenului constituie contravenție și se poate sancționa cu amendă de la 40 la 80 lei. Pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani, cartea de identitate se eliberează cu valabilitate de 4 ani.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>