Menu

NOI PROIECTE, NOI DISPUTE

Noi dispute în Consiliul Local Muncipal Rm Sărat. Consilierii PNL s-au opus ieri contractarii de către Primărie a unui credit de un milion de euro pentru sutinerea partii de cofinantare si a cheltuielilor neeligibile din cadrul unui proiect ce vizează diminuarea noxelor din oraș cauzate de transportul public. In urma implementării proiectului, ar urma sa fie asfaltate 15 strazi din cartierele marginase ale orașului si ar putea fi achizitionate 8 autobuze noi.  

Proiectul privind realizarea unor investitii cu caracter integrat in infrastructura de transport public are ca țintă reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și prespune lucrari de modernizare in mai multe cartiere de la periferia orașului Rm Sărat. Mai précis, în urma implementării proiectului, ar urma sa fie asfaltate 15 strazi din cartierele marginase ale orașului si ar putea fi achizitionate 8 autobuze noi.

Supus dezbaterii ieri, într-o ședință de îndată a Consiliului Local Muncipal Rm Sărat, proiectul a stârnit numeroase discuții. Consilierii PNL au precizat că sunt de acord cu investitiile in infrastructura, dar nu pot accepta cresterea gradului de indatorare a municipiului prin contractarea unui credit de un milion de euro pentru sustinerea partii de cofinantare si a cheltuielilor neligibile din cadrul proiectului.

Primarul municipiului Rm Sărat considera însă ca este vorba de un grad de indatorare permisiv. Sorin Cârjan spune ca in prezent multe orase din tara se imprumuta pentru a reusi sa sustina partea de cofinantare in demararea unor proiecte.

Cartierele care ar urma sa beneficieze de investitii in infrastructura după demararea proiectului de mobilitate urbana sunt Bariera Focșani, Extindere Slam Râmnic, Anghel Saligny și Alecu Bagdat.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>