Menu

INTRĂ ÎN REABILITARE

Încă o unitate de învățământ din Rm Sărat intră în lucrări de reabilitare. Este vorba despre Școala Gimnazială „Dr. Ilie Pavel”, care deservește cartierul Zidari. Lucrări ample de renovare se execută déjà și la Colegiul National „Alexandru Vlahuta”. Ambele investiții  sunt realizate prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

La inceputul lunii iunie vor demara lucrarile de reabilitare si extindere a Școlii Gimanaziale „Dr. Ilie Pavel” din Rm. Sarat.  Ca si in cazul Colegiului National „Al. Vlahuta” , invesitia este realizata prin Programul Național de Dezvoltare Locală. În urma cu cativa ani, în școala “Dr. Ilie Pavel”, care deservește cartierul Zidari, au mai fost modernizate câteva spații și clase printr-un proiect accesat de unitatea de învățământ. Spatiul insuficient a determinat însă autoritatile sa acceseze alte fonduri pentru reabilitarea, extinderea și modernizarea intregii unității de învățământ.

O alta unitatea de invatamant din Rm. Sarat in care se executa lucrari ample de modernizare este Colegiul National „Alexandru Vlahuta”. Investitia a demarat in aceasta primavara, iar lucrarile de reabilitare sunt în grafic.

Constructorul și autoritatile locale au convenit ca pe perioada derularii proiectului de reabilitare a Colegiului National „Alexandru Vlahuta” , elevii sa invete in unitate, lucrarile urmând a se desfasura pe rand in cele doua aripi ale liceului.

Clădirea în care funcționează Colegiul Național “Al. Vlahuță”din Rm. Sarat are o vechime de 130 de ani si este declarată monument istoric. De asemenea, cladirea Școlii Gimanziale “Dr. Ilie Pavel” are o vechime de peste patru decenii.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>