Menu

NOI CENTRE SOCIALE

Investiții de anvergură în domeniul social și de protecție a copilului la Rm Sărat. Este vorba despre 4 locuinte care vor oferi  servicii pentru 40 de persoane cu dizabilitati, institutionalizate în prezent in Centrul de Integrare prin Terapie Ocupationala, dar si un Centru de zi. Investițiile vor fi realizate în cadrul programului  Un pas spre comunitate derulat de către Direcția de Asistență Socială și Protecție a Copilului Buzău.

Patru locuinte care vor oferi servicii pentru 40 de persoane cu dizabilitati, institutionalizate în prezent in Centrul de Integrare prin Terapie Ocupationala, dar si un Centru de zi se vor infiinta la Rm. Sarat in urma demararii unui proiect al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Buzau. Este vorba despre proiectul Un pas spre comunitate, care prevede infiintarea de servicii sociale de tip centre de zi, centre respiro, centre de criza si locuinte protejate in vederea dezinstitutionalizarii persoanelor cu dizabilitati aflate in institutii sociale de tip vechi.

Înființarea noilor centre din Rm Sărat urmărește îmbunătățirea serviciilor acordate persoanelor cu dizabilitati din comunitate, in încercarea de a le oferi o viață independentă și o șansă în plus pentru integrarea în comunitate.

Unele locuinte protejate, cu o capacitate de 10 locuri fiecare, vor fi construite in vecinătatea Centrului de Integrare prin Terapie Ocupationala, iar Centrul de zi va fi realizat în fosta unitate militara din municipiu.

Valoarea finantarii nerambursabile acordate acestui proiect este de aproape 2.500.000 lei, contributia Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Buzau reprezentând 10 la suta din valoarea totală a investițiilor. La lansarea proiectului de la Rm Sărat au participat reprezentantii Consiliului Judetean Buzau, sefii administratiei din Rm Sărat, consilieri locali, dar si reprezentanti ai unor institutii publice locale.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>