Menu

PRĂBUȘIȚI ÎN MUNȚI

Sfârșit tragic pentru doi oameni de afaceri într-un accident aviatic produs alaltăieri după amiază în Munții Buzăului, lângă Nehoiu. La bordul avionului se aflau Ioan Mihai Covaciu, din Cluj, cel care pilota aparatul, şi Liviu Emil Bucăţică, din Constanța. Cei doi decolaseră de pe aerodromul din Ghimbav şi intenţionau să ajungă la Constanţa.

Doi oameni de afaceri și-au găsit sfârșitul într-un accident aviatic petrecut în vecinătatea barajului Siriu, din Munții Buzăului. Autoritățile din Buzău au intrat în alertă după ce un localnic din Nehoiu a sunat la 112 și a anunțat că, într-o zonă greu accesibilă, a găsit bucăți dintr-un avion ce pare a fi de mici dimensiuni. Imediat, au fost alertate echipaje de pompieri, echipaje medicale, jandarmi și polițiști pentru derularea acțiunilor de căutare-salvare.

Pentru a ajunge la locul unde s-a prăbușit avionul anchetatorii au mers pe jos nu mai puțin de patru kilometri, pe un drum inaccesibil chiar și mașinilor de teren.

Avionul care s-a prăbuşit în zona montană a judeţului Buzău era un Tecnam P 2008, fabricat în italia, în urmă cu 10 ani. Deocamdată nu s-a stabilit cu exactitate cauza accidentului, dar anchetatorii nu exclud ca vremea să fi fost un factor important.

Ancheta va fi coordonată de un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

La bordul avionului se aflau doi oameni de afaceri, Ioan Mihai Covaciu şi Liviu Emil Bucăţică. Cei doi decolaseră la Ghimbav şi intenţionau să ajungă la Constanţa, oraşul lui Bucăţică. Avionul era pilotat de Covaciu, un om de afaceri din Cluj, activ în domeniul construcţiilor. Se pare că acesta din urmă a făcut o vizită la Râșnov pentru a vedea stadiul unei construcții. Mihai Covaciu s-a oferit să-l ducă la Constanța și au plecat împreună de pe aerodromul din Ghimbav. La câteva minute de la decolare, avionul a dispărut de pe radar.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>