Menu

NOAPTEA CULTURII

Și ramnicenii sunt asteptati, sambata seara, la cea de-a XII-a editie a evenimentului cultural Noaptea Muzeelor. Spatiul Muzeului Municipal va fi deschis vizitatorilor gratuit pana la miezul noptii, iar cei interesati pot urmări expozitiile temporare si permanente ale muzeului.

Și în acest an Noaptea Muzeelor va capta atenția iubitorilor de cultură din Rm Sărat. Sambata seara, de la ora 19:00, vizitatorii sunt invitati, la Muzeul Municipal, la vernisajul expoziției temporare „Râmnicu Sărat, o istorie în imagini (1898-1999)”, dar și la deschiderea expoziției temporare „Costumul popular românesc”. De la ora 20:00 pana aproape de miezul noptii, râmnicenii pot vizita și alte expoziții temporare și permanente ale Muzeului Municipal.

De la ora 20.00, vizitarea expozițiilor găzduite de Muzeul Muncipal din Rm Sărat va fi gratuită, însă, în unele condiții. În cazul unui flux mare de vizitatori, ori ale unor variații de umiditate, unele expoziții pot fi închise sau accesul vizitatorilor poate fi restricționat pentru anumite perioade. Conducerea Muzeului Municipal Rm. Sarat se astepta la un numar mult mai mare de vizitatori fata de cel din editiile anterioare.

Festivalul Noaptea Muzeelor, aflat la a 15-a ediţie, in Romania, este parte a proiectului Noaptea Europeană a Muzeelor, un eveniment iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi patronat de Consiliul Europei, UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor. În România, evenimentul este organizat pe plan naţional, de Reţeaua Naţională a Muzeelor.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>