Menu

EXPONATE SURPRIZĂ LA NOAPTEA MUZEELOR

Se apropie „Noaptea muzeelor”, cea mai lungă noapte a culturii românești și europene. Și în acest an, pe 18 mai, buzoienii vor fi răsfățați cu numeroase evenimente organizate de Muzeul Județean de Istorie. Celebra mașină de criptat Enigma, folosită de armata germană în al Dolea Război Mondial, dar și un obiect vestimentar aparținând populațiilor amerindiene vor putea fi admirate de către vizitatori, sâmbătă noapte.

Oferta bogată propusă și în acest an la Buzău la Noaptea Muzeelor. La Muzeul Județean vor avea loc ample evenimente în cadrul cărora buzoienii pot admira numeroase expoziții tematice.

Buzoienii pot admira un exponat care a avut un rol important în evoluția celui de-al Doilea Război Mondial. Este vorba despre celebra mașină de criptat Enigma, folosită de către armata germană în transmiterea de informații. Organizatorii de la Buzău ai evenimentului „Noaptea muzeelor” au pregătit și o altă surpriză: ambsadorul Mexicului în România va prezenta   publiclui un exponat extrem de valoros.

„Noaptea Muzeelor” este un eveniment desfășurat la nivel internațional si este sărbătorit de peste 3.000 de muzee din 30 de țări europene.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>