Menu

 BACALAUREATUL OLIMPICILOR

Absolventii de liceu, care fac parte din loturile nationale olimpice, sustin incepand de astazi  examenul de bacalaureat. La sesiunea speciala a bacalaureatului particpa peste 170 de elevi de clasa a XII-a aflaţi în pregătire sau în etapele de selecţie pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaţionale pe discipline, cât şi la diverse competiţii sportive europene sau mondiale.

A inceput sesiunea specială a examenului național de Bacalaureat pentru absolvenţii de liceu din loturile naţionale lărgite care se pregătesc pentru olimpiadele internaționale și concursurile internaţionale sportive. Examenul de anul acesta se va desfasura in perioada 20 mai- 5 iunie si se va sustine la  Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești. La examen sunt asteptati sa participe peste 170 de elevi de clasa a XII-a. Astfel, astazi si maine  are loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respective, limba maternă, pe 22 mai evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar pe 23 si 24 proba de evaluare a competentelor digitale.

Intre 27 si 29 mai au loc probele scrise, incepand cu limba si litaratura romana si terminand cu proba la alegere a profilului şi specializării).

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 31 mai, până la ora 12:00, depunerea eventualelor contestaţii fiind programată în cursul aceleiaşi zile, pana la ora 4 dupa-amiaza. Rezultatele finale vor fi afisate pe 5 iunie.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>