Menu

PREGĂTIRI PENTRU EUROPARLAMENTARE

Pe 26 mai suntem așteptați la vot pentru a ne alege reprezentații în Parlamentul European, dar și pentru a răspunde la două întrebări în cadrului unui referendum pe justiție. Aproape 400.000 de buzoieni cu drept de vot sunt așteptați la cele 426 secții de votare amenajate în județ. Buletinele de vot vor fi distribuite către secții pe tot parcursul zilei de sâmbătă.

Alegerile pentru Parlamentul European sunt pe ultima sută de metri în județul Buzău. Au fost tipărite 426.000 de buletine de vot, care acum se află sub paza jandarmilor într-o incintă special amenajată în spatele sediului Prefecturii Buzău.

În județul Buzău, pentru alegerile europarlamentare și referendumul pe teme de justiție au fost amenajate 426 de secții de votare, majoritatea în unități de învățâmânt. Sunt așteptați la vot 381.109 buzoieni cu vârsta peste 18 ani. Potrivit legii, s-au tipărit cu 10 la sută mai multe buletine de vot decât numărul de cetățeni cu drept de vot.

România are alocate 32 de locuri în Parlamentul European – sau 33, din toamnă, dacă Marea Britanie va finaliza cu succes procedurile de ieșire din Uniunea Europeană. Locurile din Parlamentul European sunt repartizate partidelor sau candidaților independenți, în functie de numărul de voturi pe care îl vor obține la alegeri.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>