Menu

EVENIMENT DE EXCEPTIE

Eveniment cultural de exceptie la Rm. Sarat. Octavian Mosescu, personalitate marcanta a culturii ramnicene, dar si nationale, a fost omagiat cu ocazia a 125 de ani de la nastere. Evenimentul a fost organizat la Casa Mosescu, declarata monument istoric.

Iubitorii de cultura din Rm. Sarat si Buzau au participat ieri la omagierea a 125 de ani de la nasterea lui Octavian Mosescu, avocat, publicist si colectionar de arta. Evenimentul a avut loc la Casa Mosescu din municipiului Rm. Sarat, de pe strada Amurgului, imobil devenit monument istoric. 

Muzeul Municipal din Rm. Sarat a beneficiat de-a lungul anilor de donatii importante din partea marelui animator cultural, Octavian Mosescu. 

Casa Mosescu din Rm Sărat reînvie memoria omului de cultură prin spaţiul expoziţional de excepţie, în care se păstrează un important număr de piese cu valoare patrimonială, legate de viaţa şi activitatea acestuia: 

La omagierea lui Octavian Mosescu au participat oameni de cultura din judet, autoritati locale, dar si un sobor de preoti.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>