Menu

ÎNTREBARE TENDENȚIOASĂ?

Simpli votanți sau reprezentanți ai partidelor politice au acuzat astăzi membrii unor secții de votare din Buzău că adresează alegătorilor întrebări tendențioase în privința votului la referendum. Ei acuză faptul că întrebările au avut darul de a-i descuraja pe oameni să voteze și pentru referendum.

„Votați și pentru referendum?”. Aceasta este întrebarea cu care mulți buzoieni au fost întâmpinați astăzi în secțiile de votare. Simpli votanți sau reprezentanți ai unor partide politice susțin că întrebările nu au fost adresate însă pe un ton neutru, ci mai degrabă tendențios. Oamenii au postat pe rețelele de socializare zeci de mesaje prin care condamnă modul în care membrii secțiilor de votare i-au chestionat pe alegători.

Unii buzoieni consideră că astfel de întrebări au avut darul de a-i descuraja pe alegători să voteze și pentru referendum.

Alții nu cred că întrebările formulate de membrii secțiilor au fost tendențioase, pentru că ei erau oricum deciși cum să voteze.

Potrivit statisticilor, 4 din 5 buzoieni care au fost la urne până la ora 12.00 au vârste trecute de 45 de ani. Din această categorie de vârstă sunt și cei care nu au votat pentru referendum. Astfel, din cele 44.269 de persoane, cu vârste între 45 – 64 de ani, care votaseră până la ora 12, în județul Buzău, peste 11.000 au votat pentru europarlamentare, dar nu și pentru referendum.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>