Menu

ORAȘ CU PRIMAR PSD, CÂȘTIGAT DE USR-PLUS

Rezultatele alegerilor europarlamentare i-au șocat pe liderii PSD Buzău! Pentru prima dată, social-democrații pierd alegerile în municipiul Buzău, alegătorii din municipiul de reședință al județului preferând candidații alianței USR-PLUS.  Primarul municipiului, Constantin Toma, liderul organizației municipale a PSD Buzău, spune că imaginea proastă a partidului în rândul tinerilor a dus la rezultatele catastrofale de ieri. Încurajați de rezultatul surprinzător din municipiu, liderii alianței USR – PLUS anunță că vor propune un candidat care să îl învingă fără probleme pe social-democratul Constantin Toma la alegerile locale din 2020.

Până ieri, municipiul Buzău era cunoscut, în țară, ca un puternic bastion al PSD. La alegerile europarlamentare, Alianța USR-Plus a reușit însă un rezultat surprinzător, fiind prima opțiune a alegătorilor din orașul de reședință al județului. De altfel, este pentru prima dată când PSD pierde alegerile în orașul Buzău. Liderul organizației municipale a PSD, primarul Constantin Toma, pune eșecul de ieri pe imaginea proastă pe care o are PSD printre alegătorii tineri.

 „Bineînțeles că bănuiam încă de dimineață, din momentul în care am văzut o asemenea prezență, cea mai mare din ultimii 20 de ani, că rezultatul nu va fi favorabil PSD. Au ieșit foarte mulți tineri la vot. Mă bucur pentru treaba aceasta, și sper ca toată clasa politică să tragă concluzii și să răspundă la întrebarea ce facem cu această țară”.

Scorul obținut de PSD în municipiul Buzău, cu puțin peste 23%, este mult mai mic decât cel obținut pe județ, respectiv 33,4%. Procentul surprinzător de slab obținut de social-democrați în municipiu le-a oferit încredere liderilor Alianței USR-Plus. Ei afirmă că, la alegerile locale din 2020, vor propune un candidat care să îl zdrobească pe actualul edil, social-democratul Constantin Toma.

Potrivit rezultatelor obținute în municipiul Buzău la europarlamantare PNL, USR și PLUS ar putea câștiga lupta pentru fotoliul de primar al orașului Buzău, dacă ar propune un candidat comun. Liderul PNL Buzău, Cristinel Romanescu, spune însă că este prematur să ia în calcul o asemenea posibilitate.

Organiziația municipală Buzău a PSD este condusă de Constantin Toma din data de 5 septembrie 2018.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>