Menu

TURIȘTII STRĂINI, FASCINAȚI DE VULCANI

La doar 130 de kilometri distanţă de Bucureşti, în rezervaţia naturală de la Vulcanii Noroioşi, sute de turişti români și străini găsesc ingredientele unei vacanţe reuşite. Un camping de la poalele vulcanilor este destinaţia perfectă pentru cei care dau vacanţele luxoase la hoteluri de cinci stele pentru o ieşire în natură, cu rulota sau cu cortul.

Vara, nu este nevoie de mulți bani pentru clipe de relaxare și de odihnă incredibile. Printre dealurile şi pajiştile înverzite, departe de poluarea din oraş, în rezervația naturală Vulcanii Noroioși din județul Buzău, turiştii găsesc tot ce au nevoie pentru o vacanţă reuşită. Ariana și mama ei, care trăiesc într-un oraș aglomerat al Austriei, sunt de trei zile în România. În drumul lor spre Delta Dunării, s-au oprit să admire unica rezervație naturală de acest fel din Europa.

„Suntem de trei zile în România și am venit să vizităm acest loc după ce am citit  despre el într-un ghid turistic. Este foarte interesant. Pănă acum, nu am mai văzut nimic asemănător cu acest loc. De aici, plăcăm în Delta Dunării, după care ne vom deplasa în Bulgaria, iar apoi ne întoarcem în București.”

Turiștii străini sunt dornici să guste aerul proaspăt și priveliștile superbe pe care în puține alte locuri din Europa le mai găsesc. În campusul de la baza vulcanilor noroioși sunt cazați, în rulote, câțiva polonezi care s-au cunoscut chiar aici. Au fost atrași de frumusețea vulcanilor și ospitalitatea localnicilor.

„Acest loc este foarte frumos, natura este minunată iar vulcanii sunt foarte interesanți. Am văzut ceva cu nu mai văzusem până acum în viața mea. Totodată, localnicii sunt foarte prietenoși.”

„România este o țară foarte frumoasă, dar ar trebui să puneți mai mult accent pe promovarea în lume a locurilor minunate pe care le aveți în această țară. Oamenii din Polonia nu știu că aveți atâtea locuri minunate care merită vizitate”.

Veteranul campingului de la vulcani este un german, din Hanovra, care de o lună se află într-un periplu prin România, împreună cu soția lui. Jorg a decis să poposească la vulcani mai multe zile.

„Am venit în acest loc pentru a admira natura, pentru vulcani. Fac un tur al României iar acum am poposit aici. // Am rulota mea în care am tot ce îmi trebuie: este utilată ca un apartament.”

Pe glob, sunt aproximativ o mie de astfel de fenomene, dar în Europa sunt foarte rare. România, prin rezervaţia naturală din Buzău, se poate lăuda cu singurii vulcani noroioşi miniaturali din Europa. Rezervaţia Vulcanii Noroioşi are patru locuri în care se manifestă acest fenomen: La Fierbători, Pâclele Mari, Pâclele Mici şi Beciu.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>