Menu

REABILITARE LA UN AVIZ DISTANȚĂ

Reabilitarea clădirii fostului spital Bratianu, de pe bulevardul Nicolae Bălcescu din municipiul Buzău, va demara cât de curând. Deși lucrările trebuiau să înceapă încă din luna mai, cel mai probabil, acestea vor demara luna viitoare. Este vorba despre chestiuni birocratice care au dus la această întârziere: Consiliul Județean Buzău așteaptă un aviz de la Ministerul Culturii și Cultelor.

Clădirea fostului spital Brătianu, de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu din municipiul Buzău, aflată în ruină de aproape două decenii, va fi reabilitată cu bani europeni și transformată, în câțiva ani, într-un modern centru muzeal. Lucrările puteau începe în luna mai, însă acestea sunt blocate, de aproape o lună, din cauza unui aviz de la Ministerul Culturii și Cultelor.

Cu toată acestea întârziere, conducerea Consiliului Județean Buzău anunță că lucrările vor dura maximum 2 ani.

După reabilitare, în clădire va funcţiona un centru muzeal, iar de jur împrejur, va fi amenajată o grădină publică, cu o fântână arteziană şi băncuţe, unde buzoienii se pot relaxa în timpul liber. Totodată, în cadrul centrului muzeal vor avea loc şi activităţi culturale: spectacole, lansări de carte sau diferite alte evenimente artistice. Pentru modernizarea clădirii cu valoare de patrimoniu vor fi alocate aproape 4 milioane de euro din bugetul de investiţii al Uniunii Europene. Acesta este primul proiect din judeţul Buzău finanţat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Operational Regional 2014-2020.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>