Menu

CIOLACU, AL TREILEA OM ÎN STAT

A treia funcție în stat a ajuns la Buzău. Marcel Ciolacu, lider al PSD Buzău, a fost votat astăzi drept noul președinte al Camerei Deputaților. El a obținut 172 voturi, în timp ce principala sa contracandidată, liberal Raluca Turcan, a fost votată de 100 de deputați. Candidatul UDMR, Kelemen Hunor a obținut 20 de voturi. Fost vicepremier în cabinetul Tudose, Ciolacu a facut parte din gruparea pucistilor care a cerut demisia lui Liviu Dragnea din PSD.

Susținut de PSD, ALDE şi Pro România, liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu, a devenit astăzi președinte al Camerei Deputaților. El a obținut 172 de voturi din cele 292 de voturi valabil exprimate. Liberala Raluca Turcan, propunerea partidelor din Opoziţie a primit 100 de voturi din partea deputaților, în timp ce reprezentantul UMDR Kelemen Hunor a obținut  20 de voturi. 

Marcel Ciolacu este membru PSD din anul 1990. În cadrul formațiunii social-democrate, el a deținut funcțiile de vicepreședinte al Organizației de Tineret a PSD Buzău, vicepreședinte al Organizației Municipale a PSD Buzău și vicepreședinte al Organizației Județene a PSD Buzău. De asemenea, Marcel Ciolacu a fost președinte al Organizației Municipale PSD Buzău, membru al Consiliului Național PSD, iar din mai 2015, coordonator al Departamentui economie, investiții și locuri de muncă.

În 2015, Ciolacu a fost ales președinte al Organizației Județene a PSD Buzău, devenind membru al Comitetului Executiv al PSD. A fost viceprimar al municipiului Buzău, între anii 2008-2012, iar în perioada noiembrie-decembrie 2005, a fost prefect interimar la Prefectura Județului Buzău. Marcel Ciolacu a mai fost consilier juridic al societății ALCOM SRL, iar din mai 2007 și până în iulie 2008, a fost director executiv la societății Primăriei Buzău, URBIS SERV SRL.

La alegerile din decembrie 2012, Marcel Ciolacu a fost ales deputat din partea PSD, în circumscripția electorală nr. 10 Buzău, colegiul uninominal nr. 7. A deținut funcția de secretar al Camerei Deputaților și membru al Biroului Permanent, din februarie 2015.

La alegerile din 11 decembrie 2016, a obținut un al doilea mandat de deputat de Buzău. Social-democratul a fost și consilier onorific al lui Victor Ponta, când acesta era premier, dar și vicepremier fără portofoliu în cabinetul Tudose.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>