Menu

ÎNCEPE BACALAUREATUL!

Absolventii clasei a XII-a se pregatesc de examenul de Bacalaureat. Prima sesiune incepe luni cu probele orale si vor continua cu probele scrise, la inceputul lui iulie. Tinerii care vor sa participe la examenul de acum se mai pot inscrie pana vineri, 31 mai, zi in care se încheie şi cursurile pentru elevii anilor terminali de liceu.

Examenul de Bacalaureat din 2019, la fel ca şi cel din anii trecuţi, se va desfăşura la nivel naţional în aceeaşi perioadă, în lunile iunie-iulie. Prima probă începe luni, 3 iunie, cu evaluarea orală a competenţelor lingvistice la limba română. Calendarul arată că proba va continua  si în data de 4 iunie şi va fi urmată de evaluarea competenţelor lingivistice orale în limba maternă, în perioada 5-6 iunie.

În zilele de 7, 10 şi 11 iunie este programată evaluarea competenţelor digitale, iar în perioada 12-13 iunie vor fi testate competenţele lingivistice pentru o limbă străină.

Probele  scrise incep pe 1 iulie, cand se va sustine testarea la Limba şi literatura română. Urmeaza limba materna pe 2 iulie, iar pe 3 este programata proba obligatorie a profilului- matematica sau istorie. Ultima proba scrisa este cea la alegere a profilului si specializarii, care va avea loc pe 4 iulie. Primele rezultate vor fi afişate pe 8 iulie. Cei care vor depune contestatii, vor trebui sa astepte rezolvarea acestora si afisarea notelor pana pe 13 iulie.

Si de aceasta data regulile pentru candidati sunt stricte, iar cine nu le respecta, risca sa fie eliminati din examen si chiar sa nu mai participe la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat, in cazul celor care au vor incerca sa copieze. Asadar, in salile de examen, care vor fi supravegheate si monitorizate cu camere video, elevii nu au voie cu nicio sursa din care sa se inspire, precum telefoane mobile, mijloace electronice de calcul sau de comunicare, ghiozdane, rucsacuri, manuale, cărți, dicționare, culegeri sau  rezumate.

Elevii pot să susțină examenul de bacalaureat, fără taxă, de cel mult două ori. Taxele pentru susținerea examenului pentru a treia oară se stabilesc de către Ministerul Educației, iar anul trecut taxa era de 280 de lei.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>