Menu

A REVENIT ÎN CRÂNG

Fostul internaţional Ilie Stan s-a hotărât să revină acasă, la Buzău. El a semnat un contract de doi ani cu SCM Gloria, echipă promovată în eşalonul secund după doar un sezon petrecut în Liga 3. Contractul a fost parafat la începutul săptămânii, obiectivul fiind clasarea în primele şase locuri în noua ediţie a Ligii 2.

Fostul internaţional Ilie Stan, în vârstă de 51 de ani, va antrena pentru următorii doi ani echipa de fotbal SCM Gloria Buzău, recent promovată în liga a 2-a. Ca fotbalist, Ilie Stan a cunoscut consacrarea la Steaua București pentru care a jucat nouă sezoane. Cu Steaua a evoluat în finala Cupei Campionilor Europeni din 1989, pierdută în fața echipei italiene AC Milan. A mai jucat în Belgia, Cipru și Israel.

Originar din Pogoanele, localitate din judeţul Buzău, Ilie Stan a avut primul rezultat ca antrenor pe banca Gloriei Buzău, unde a făcut echipă cu principalul Viorel Ion, cu care a dus clubul în Liga 1. Ulterior a preluat-o ca antrenor principal pe Victoria Brăneşti, pe care a promovat-o din Liga 3 în Liga 1, în perioada 2008-2011. În aprilie 2011, el a demisionat de la conducerea grupării ilfovene din cauza problemelor financiare ale clubului.

Directorul SCM Gloria Buzău, Ion Cazan a precizat, în cadrul unei conferințe de presă că Ilie Stan a semnat contractul cu SCM Gloria Buzău pe o durată de 2 ani.

Ilie Stan, noul antrenor al proaspăt promovatei în eşalonul doi al fotbalului românesc, a declarat că va pune în practică experiența sa acumulată de-a lungul anilor de jucător și antrenor.

Totodată, Ilie Stan a menționat că obiectul echipei buzoiene pentru sezonul următor va fi o clasare între primele 6 locuri ale Ligii a doua. El nu a exclus faptul că anumiți jucători vor părăsi clubul din Crâng, dar că vor fi aduși alții capabili de performanță în eșalonul secund.

Pe data de 17 iunie, Ilie Stan va reuni lotul, urmând ca timp de două săptămâni să evalueze toţi jucătorii. Vasile Tudose şi Vasile Lazăr ce formează staff-ul tehnic vor rămâne în continuare la gruparea din Crâng. În ceea ce-l privește pe George Timiş, acesta va rămâne şeful secţiei de fotbal.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>