Menu

FĂRĂ BONUSURI LA COMPANIA DE APĂ

Două proiecte referitoare la luarea unor decizii legate de Adunarea Generală a Acţionarilor  Companiei de Apă Buzău au încins spiritele în şedinţa Consiliului Local Municipal de ieri. Unii consilieri şi-au exprimat nemultumirea în legătură cu sumele mari pe care le încasează membrii Consiliului de Administraţie al societății, dar și pentru că se intenționează prelungirea contractului cu o casă de avocatură care să reprezinte compania în instanță. Pe această temă, între edilul Constantin Toma și consilierul local Silviu Roșioru s-a iscat un schimb dur de replici. În final, indemnizațiile celor cinci membri ai Consiliului de administrație ai Companiei de apă au fost anulate. Nu la fel s-a întâmplat în cazul contractului cu firma de avocatură.

Un nou scandal în Consiliul Local Municipal Buzău, pe tema modului în care este condusă societatea Compania de apă, operatorul regional de apă și canalizare. Două proiecte de hotărâre referitoare la luarea unor decizii în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor societăţii comerciale „Compania de Apă” SA au stârnit discuţii aprige. Consilierul PSRO Silviu Roşioru a dat citire unei scrisori publice prin care îl acuză de ipocrizie pe primarul PSD Constantin Toma. Consilierul local a reclamat indemnizațiile sfidătoare  solicitate de membrii Consiliului de Administrație de la Compania de Apă dar și prelungirea contractului firmei de apă și canalizare cu o casă de avocatură. Imediat după acest moment, între consilierul local Silviu Roșioru și edilul Constantin Toma a avut loc un schimb dur de replici.

Până la urmă, indemnizațiile celor cinci membri ai Consiliului de administrație ai Companiei de apă au fost anulate, întrucât și primarul Constantin Toma le-a solicitat consilierilor PSD să voteze împotrivă. În schimb, a rămas în vigoare proiectul privind prelungirea contractului cu o firmă privată de avocatură.

Cei cinci membri ai Consilului de administrație a Companiei de apă sunt Manuela Zoiţa, fost director economic la Compania de Apă Dâmboviţa, consilierul judeţean PSD Ion Bogdan, directorul Poştei buzoiene, Petruş Hinta, inspector la Primăria Rm. Sărat, avocatul Lucian Sălcuţan  și Simona Săvulescu, directorul Companiei de Apă, ultimii doi fiind apropiați ai edilului Constantin Toma.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>