Menu

ISTORIE RETRĂITĂ, LA „BUZĂU FEST”

Au răsunat strigăte de luptă în stațiunea buzoiană Sărata Monteoru. În cadrul festivalului „Buzău Fest”, dacii și romanii s-au războit în fața a sute de spectatori, care au urmărit cu sufletul la gură fiecare lovitură. Atmosfera s-a liniștit abia când pe câmpul de luptă au ajuns frumoasele nimfe dace. În rochii albe, legate cu sfori de cânepă, tinerele au reușit să redea prin dansul lor partea frumoasă a istoriei. Întreg spectacolul a fost pe placul sutelor de turiști veniți în weekend la Sărata Monteoru.

Istoria strămoșilor a fost reconstituită pe câmpul de luptă improvizat în stațiunea Sărata Monteoru, în cadrul evenimentului „Buzău Fest”. În scenariul organizatorilor, soldații se luptă pentru provincia Dacia. Mai gălăgioși dar fără armurile adversarilor, dacii cad la pământ după câteva confruntări.
În arenă au intrat și gladiatorii. Loviturile puternice au ținut spectatorii cu sufletul la gură. La final, soarta celui învins a fost decisă de copiii care au animat, de pe margine, toata confruntarea.
Atmosfera s-a linistit când pe câmpul de luptă au aparut furmoasele nimfe dace. Tinerele, îmbrăcate în rochii albe, au redat, cu mișcări lente dar precise, dansurile antice.  Întreg spectacolul a fost pe placul sutelor de turiști veniți să retrăiască timpuri de mult apuse.
Din simpli privitori, cei mai curioși au intrat în atelierele dacilor au învățat tainele meșteșugurilor strămășilor.
Deliciul festivalului „Buzău Fest” a fost însă berbecuțul. Gătit la ceaun, după o rețetă celtică, sau la proțap, la îndrumarea unui șef bucătar, preparatul a fost pe gustul pofticioșilor.
După lupte și ospăț, trupele din antichitate s-au mutat pe străzile din municipiul Buzău. 250 de daci, romani și gladioatori au defilat cu torte aprinse, sâmbătă seară, pe cele mai importante artere din oraș.

Festivalul de tradiții „Buzău Fest” a fost organizat, pentru al treilea an la rând, de Consiliul Județean Buzău.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>