Menu

SCUMPIREA GIGACALORIEI, AMÂNATĂ

Majorarea prețului gigacaloriei se amână, pentru moment, la Buzău. Au fost respinse prin vot, la solicitarea primarului Constantin Toma, două proiecte aflate pe ordinea de zi a ultimei sedinte a  Consiliului Local Municipal care se refereau la modificarea tarifelor pentru energia termică livrată buzoienilor. Majorarea tarifelor se va face mai târziu, după transformarea RAM Buzău din „regie”, în „societate cu răspundere limitată”, cu denumirea Compania Termică SRL Buzău. Totodată, se fac noi pași pentru montarea de centrale termice în școlile și grădinițele din oraș.

Buzoienii racordați la sistemul centralizat de încălzire pot răsufla ușurați. Facturile la apa caldă vor rămâne neschimbate, cel puțin până la toamnă. La ultima ședință a Consiliului Local Buzău, primarul Constantin Toma s-a adresat consilierilor cu propunerea de a respinge cele două proiecte referitoare la modificarea tarifelor de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice pentru buzoieni. Edilul a explicat și de ce a cerut amânarea scumpirii gigacaloriei.

Modificarea tarifelor ala energia termică se va face la toamnă, după transformarea RAM Buzău din „regie”, în „societate cu răspundere limitată”, cu denumirea Compania Termică SRL Buzău. De asemenea, primarul Constantin Toma a anunțat că, din punct de vedere tehnic, se poate asigura căldura pentru iarna următoare cetatenilor care fac parte din sistemul centralizat.

Totodată, se fac pași mari pentru instalarea de centrale termice la toate școlile și grădinițele din municipiu. La ședința din luna mai, a fost aprobată întocmirea studiilor de fezabilitate și a proiectelor tehnice pentru instalarea centralelor la unitățile de învățământ din oraș.

În municipiul Buzău, aproximativ 11.000 de apartamente mai sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire. Prin eliminarea subvenției, buzoienii legați la sistemul centralizat vor plăti facturi mai mari decât cei cu centrale de apartament. Gigacaloria produsă de o centrală de ultimă generație costă maximum  200 de lei, în timp ce la RAM, va trece de 500 de lei.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>