Menu

DEZASTRU ÎN ZONA DE MUNTE

Ploile din ultimele zile au făcut prăpăd în județul Buzău! Cantitatea mare de precipitații căzută în zona de munte a făcut ca debitul mai multor râuri să crească la cote alarmante. Apa scursă de pe versanți a format o viitură care a măturat tot în cale. Mai multe drumuri au fost rupte, zeci de gospodării au fost inundate iar un cioban a fost la un pas să fie luat de apă, cu tot cu oile pe care le avea în grijă. Oamenii spun că de peste 40 de ani nu s-a mai văzut asemenea nenorocire în zonă.

Este prăpăd în zona de munte a judetului Buzau, în comunele de pe Valea Slănicului, după ploile care au căzut în ultimele zile. Apele scurse de pe versanți au umflat pârâul Slănic iar viitura formată a măturat totul în calea sa, inclusiv un vechi pod din comuna Cernătești. La Colți, un pod din tuburi a fost distrus iar zeci de stupi au fost luați de apele agitate.

La Unguriu, autoritățile au fost solicitate pentru o misiune de salvare a unor animale, oi și capre, surprinse de o viitură pe o insulă de pe cursul râului Buzău. Ciobanul s-a autoevacuat și a sunat la 112, iar toate cele 80 de animale au fost aduse în brațe la mal de pompieri și jandarmi.

La Nehoiu, torenții formați pe versanți au năvălit peste șosea și au inundat zeci de gospodării. La Chirlești, apa a intrat în zeci de case. Oamenii spun că de peste 40 de ani nu s-a mai văzut asemenea nenorocire în zonă.

În satul Tronari, comuna Viperești, timp de câteva ore, pe drumurile aflate sub ape s-a putut circula numai cu vehicule mari.

În continuare, se menține starea de alertă la nivelul ISU și Jandarmeriei Buzău, sute de angajați fiind implicați în misiunile de salvare și evacuare.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>