Menu

DEZASTRU LĂSAT ÎN URMĂ DE VIITURI

Precipitatiile care au căzut abundent la începutul săptămânii au avut efecte devastatoare în zona de munte a județului Buzău. În ultimele ore, viiturile au distrus mai multe sosele de legătură și au inundat până la refuz curți și locuințe. S-u înregistrat pagube uriașe la Pătârlagele și Lopătari, dar și în orașul Nehoiu. Aici, cateva sate au fost măturate de viituri.  După cantitație uriașe de precipitații căzute in ultimele zile, autoritățile se așteaptă acum la alunecări de teren.

Viiturile formate în urma ploilor abundente din ultimele zile au avariat grav infrascturtura rutieră pe raza mai multor comune din nord-vestul judetului. Drumul județean care leagă Buzăul de comuna Lopătari a fost rupt de apele învolburate, de parca asfaltul ar fi fost de hârtie. Nici podețele n-au mai rămas întregi. Imediat după surparea drumurilor în zonă, autoritățile au început să ia măsuri. Au adus utilaje și încearcă să repare stricăciunile făcute de viituri.

Și satele din Nehoiu au fost măturate de viituri. Șuvoaiele s-au revărsat pe șosele, au rupt șanțuri și au inundat mai multe localități din zonă. În locuințe și în curți, apa era până la genunchi, povestesc localnicii.

Ulițele din sate s-au umplut de noroaie, iar în zonă doar utilajele mai pot intra fără să se împotmolească. La Chirlești și Păltineni, viiturile au umplut curțile oamenilor de bolovani și rădăcini de copac.

Oamenii spun că nu au mai văzut un așa dezastru la ei in sat de peste 40 de ani. După cantitație uriașe de precipitații căzute in ultimele trei zile, autoritățile se așteaptă acum și la alunecări de teren.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>