Menu

S-A TRAS CORTINA PESTE FESTIVAL

S-a tras cortina peste ediția din acest an a Festivalului ,,Buzău iubește teatrul”, evenimentul cultural al anului în județ. Cea de-a XVI -a ediţie a festivalului s-a încheiat sâmbătă, într-o atmosferă deosebită, cu festivitatea de premiere. Actorii Rodica Negrea și Ștefan Mihai, dar și regizorul Vlad Cristache au fost, potrivit juriului, protagoniștii ediției din acest an a festivalului de teatru de la Buzău.

În cele 8 zile ale festivalului ,,Buzău iubește teatrul”, organzizatorii au adus în atenția buzoienilor actori celebri și spectacole de excepție ale unor importante teatre din țară. Festivalul a avut și caracter de competiție, din juriul ediției cu numărul 16 făcând parte actorul Marius Stănescu, criticul de teatru Alina Epîngeac și regizorul Vladimir Anton. După îndelungi deliberări, juriul a decis că cea mai bună actriță a festivalului a fost Rodica Negrea, pentru rolul Violet din „Ținutul din miezul verii”, spectacol al Teatrului Mic. Titlul de cel mai bun actor a fost primit de Ștefan Mihai, pentru rolul Percinet din „Romanțioșii”, producție a Teatrului „Alexandru Davila” Pitești, iar cel mai bun regizor a fost desemnat Vlad Cristache, pentru regia spectacolului „Romanțioșii”. Premiile au fost înmânate de criticul Alina Epîngeac.

Festivalul s-a încheiat cu spectacolul ,,Pescărușul” de A.P. Cehov, în regia lui Andrei Șerban.

Organizatorii estimează că au trecut pragul Teatrului „George Ciprian”, în cele 8 zile de festival, peste 1800 de spectatori, de toate vârstele. „Buzău  / Iubește / Teatrul” a fost organizat, și în acest an, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Buzău.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>