Menu

TĂTICI PE POST DE MAME

Decat la munca pe un salariu mic, mai bine acasa ingrijind copilul. Este decizia pe care, in ultimii ani, o iau tot mai multi barbati din Romania. Si la Rm. Sarat sunt familii care au decis ca taticii sa stea acasa, in concediu de crestere a copilului. De cele mai multe ori, tatii fac schimb de roluri cu mamele şi rămân acasă, pentru că soţiile au salarii frumoase la serviciu şi nu vor să renunţe la ele.
In Romania, in ultimii ani, multe familii au luat decizia ca pe perioada concediului de crestere a copilului, barbatul sa ramana acasa cu cel mic. De cele mai multe ori, tatii fac schimb de roluri cu mamele şi rămân acasă, pentru că soţiile au salarii frumoase la serviciu şi nu vor să renunţe la ele. Din totalul numarului de dosare de indemnizatie pentru cresterea copilului inregistrate de Directia de Asistenta Sociala Rm. Sarat, in present, un numar de 43 de mamici si 8 tatici se afla in concediu de crestrea copilului.
Concediu pentru cresterea copilului se acorda optional, la cererea oricaruia dintre parintii si este conditionat de realizarea de venituri impozabile o perioada de 12 luni in ultimul an anterior nasterii copilului. De asemenea, concediul se acorda pe o perioada lunga de timp, respectiv pana cand copilul implineste 2 ani, iar in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani si poate fi efectuat numai dupa concediul de maternitate obligatoriu.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>