Menu

CENTRE ÎNCHISE

Doua centre rezidentiale ale Directiei Generale pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului Buzau vor fi inchise, urmand ca in locul lor sa fie create servicii care sa asigure cea mai potrivita forma de ingrijire alternativa a copiilor intr-un mediu familial. Este vorba despre Centrul rezidential pentru recuperarea si reabilitarea copilului cu tulburari de comportament nr. 5, din Beceni, si despre Complexul de servicii comunitare nr. 2, din muncipiul Buzau.

Aleșii județeni au aprobat, la ultima ședință a Consiliului Județean, două proiecte de hotărâre prin care Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Buzau va declanșa procedura de inchidere a Centrului rezidential pentru recuperarea si reabilitarea copilului cu tulburari de comportament nr. 5 Beceni și a Complexului de servicii comunitare nr. 2 Buzau, de pe strada Simila. Copiii nu vor rămâne la voia sorții: se are in vedere achizitia a patru apartamente, in municipiul Buzau, destinate actualilor beneficiari ai centrului de la Beceni. Cele patru apartamente vor fi achizitionate cu fonduri de la bugetul județului Buzău. Totodată, se vor construi și căsuțe duplex de tip familial pentru copiii aflați în Complexul de servicii comunitare nr. 2 din Buzau.

Procedurile de inchidere a celor doua centre ale DGASPC Buzău se inscriu in programul național de dezinstitutionalizare a copiilor aflati in centrele de plasament apartinand sistemului de protectie, proces asumat de Romania prin acordul de parteneriat aprobat de Comisia Europeana pentru perioada 2014-2020.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>