Menu

FĂRĂ EMOȚII LA EXAMENE

Absolventii de liceu se afla in febra examenelor, iar elevii claselor a VIII-a sunt cuprinsi de emotia ultimelor zile de pregatire inainte de marea confruntare cu una dintre cele mai importante evaluari din viata. Specialistii spun ca indiferent cat de bine pregatiti am fi, emotii tot exista in fata unui examen. 
In aceasta perioada, tinerii se afla in febra examenelor. Absolventii de liceu lupta sa treaca peste examenul maturitatii cu succes, iar elevii claselor a VIII a sunt cuprinsi de emotia ultimelor zile de pregatire inainte de marea confruntare cu una dintre cele mai importante evaluari din viata. Specialistii spun ca indiferent cat de bine pregatiti am fi, emotii tot exista in fata unui examen si atat copiii, cat si parintii trebuie sa adopte o atitudine optimista.

Psihologii recomandă tinerilor sa-ti gestioneze timpul ramas pentru invatat si sa strecoare printre studiu si pauzele necesare relaxarii, astfel incat sa ajunga in forma intelectuala maxima chiar in zilele de examen.

Părinţii sunt cei care trebuie sa-i incurajeze pe tineri si sa-i ajute sa se concentreze pe momentul sustinerii examenului, nu pe notele obtinute. O presiune prea mare si amenințările nu motivează copilul să învețe mai mult și mai bine. Sentimentul de a nu se ridica la înălțimea așteptărilor poate duce la un nivel de stres exagerat.

Specialistii recomanda tinerilor sa evite consumul de alcool, cafeaua si bauturile energizante. In schimb, pauzele pentru distractie si relaxare sunt binevenite. De asemenea, o relatie armonioasa cu familia si prietenii va ajuta elevul sa se concentreze pe tot parcursul acestei perioade.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>