Menu

MILITAR AMERICAN, RĂNIT LA CAP

Aplicațiile pe care trupele NATO le-au început joi în România sunt atât de dure încât se pot lăsa cu răniți. Un parașutist din Garda Națională a Statelor Unite s-a lovit la cap după ce a aterizat greșit pe un câmp din apropierea aerodromului militar Boboc. Aici, are loc o importantă operațiune de desant care simulează atacarea unității de aviație cu peste 1.000 de luptători din cinci țări aliate.
Un parașitist militar american s-a rănit grav, în localitatea Boboc, în timpul unei aplicații militare NATO.  Incidentul de parașutare s-a produs pe timpul nopții, când peste o mie de americani au fost desantați pe terenurile agricole de lângă aerodromul Boboc. Atunci când militarii s-au regrupat, au observat lipsa unui camarad de 29 de ani. L-au găsit întins pe sol, cu răni la cap. Tânărul a fost transportat la Urgențele Spitalului Județean Buzău.
Doi militari americani au rămas cu victima la spital pe durata investigațiilor, pentru a afla dacă va fi nevoie de transferul rănitului la un spital militar din București.

Un desant masiv de militari NATO și tehnică de luptă a avut loc în ultimele ore în zona aerodromului Boboc, din județul Buzău. Scopul: recucerirea bazei militare ajunse în mâinile inamicului. Primii parașutați pe pământ românesc au fost 300 de luptători spanioli, germani și olandezi. Au fost dislocați din Slovacia și Germania, cu aeronave C 130 Hercules.
JUAN ANDRES CABO – Armata Regală a Spaniei: „Participăm la acest exercițiu cu trei unități dintre care una este de supraveghere și recunoaștere, care trimite informații din teren parașutiștilor germani”.
Parașutiștii au ajuns într-un lan de porumb de lângă aerodrom, pentru a pregăti asaltul pe timp de noapte a peste 1.100 de parașutiști din Garda Națională a Statelor Unite.

Cpt. MICHAEL LAPADOT, ofițer US Army : “Aplicația este absolut necesară și trebuie să o organizăm destul de des. Deci, este o realizare imensă de fiecare dată când ai șansa de a lucra cu partenerii aliați. // În plus, de fiecare dată când derulezi o operațiune în aer încerci să o planifici pentru fiecare situație, condiție ce o poate întrerupe. Garda Națională ajunge din Statele Unite, deci intervin probleme diplomatice, de logistică, care de la distanță se rezolvă dificil și ai nevoie de aceste exerciții pentru a vedea ce ar putea deveni un obstacol și pe viitor să poată fi preîntâmpinat”.
Cei aproape 1.500 de luptători NATO care au fost parașutați în România vor efectua exerciții tactice în mai multe zone împădurite ale județului. Operațiunile sunt coordonate de un grup de 50 de ofițeri români de stat major.
Acțiunea de la Boboc este parte a celui mai complex exercițiu militar NATO din acest an de pe teritoriul României. Numărul total de militari participanți se ridică la aproximativ 13.500 de militari din 14 țări aliate și partenere, dintre care 7.600 de militari reprezintă Armata României.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>