Menu

PERICOLELE VERII

Vara este sezonul piscinelor, strandurilor sau a lacurilor, însă înotul într-o apă murdară poate avea urmari neplacute pentru sanatate. Medicii recomanda sa ţinem cont de anumite reguli de igienă, care pot reduce la minumum riscurile. Totdodata, oamenii trebuie sa se fereasca si de intepaturile de tantari, acestia putand sa transmita virusul West Nile, care poate provoca boli grave.

În sezonul cald, mulși oameni iau cu asalt bazinele si piscinele. Din cauza supraaglomerarii acestor locatii există însă riscul contactarii unor ciuperci sau bacterii, care se înmulţesc rapid în medii umede şi calde. Dacă prezentaţi leziuni la nivelul pielii, aceşti microbi pot pătrunde mai uşor în corp şi pot produce infecţii atat la nivelul pielii, unghiilor, ochilor, urechilor, cat si la organele genitale. În unele cazuri poate fi afectat şi sistemul digestiv. Medicii ne sfatuiesc sa facem duş înainte de a merge la piscină, dar şi după ce ieşim din apă.

In aceasta vara, din cauza ploilor, in Romania a fost invazie de tantari. Acestia pot transmite virusul West Nile, care poate provoca boli grave, unele chiar mortale. Multe dintre persoanele infectate nu prezintă simptome, însă atunci când infecţia se instalează trebuie acordata mare atenţie pentru că boala debutează cu simptomele unei gripe.

Medicii recomanda imbrăcămintea cu mâneci şi pantaloni lungi, mai ales când mergeţi în parcuri, folosirea spray-uri împotriva insectelor, dar si montarea unor plase de protecţie la ferestre.

Tantarii reprezinta un pericol pe plan international deoarece pot transporta si transmite agenti infectiosi care provoaca malaria, dar si alte afectiuni grave.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>