Menu

BUSUIOC CU AROMĂ DE LĂMÂIE

Busuioc cu miros de lămâie. Este noul produs-minune creat de  specialiştii Staţiunii de Cercetare pentru Legumicultură Buzău. Ei prevăd deja noului soi de busuioc un mare succes, mai ales în industria alimentară sau a parfumurilor şi cosmeticelor. Soiul creat la Buzău tocmai a fost omologat şi urmează să ajungă în grădinile din toată țara.

Nu degeaba i se mai spune busuiocului „regele ierburilor aromatice“. Poate fi condiment pentru diverse preparate culinare, planta medicinala sau odorizant natural de camera. Și romanii incep sa ii descopere beneficiile şi de aceea, cercetatorii buzoieni ii acorda o atenţie deosebita. In loturile experimentale au fost create pana in acest an  peste zece linii de busuioc, fiecare cu proprietaţile sale, recomandate fie la prepararea unor sucuri, cat şi ca plante decorative. Cea mai valoroasa creatie este soiul Macedon, care miroase a lamaie!

Busuiocul din soiul Macedon poate fi util și în alte scopuri, nu doar în industria alimentară.

Cea mai mare realizare a cercetatorilor de la Stațiunea de Cercetare legumicolă din Buzău este aclimatizarea unei plante exotice, Lophantus, pe care romanii au botezat-o Aromat de Buzau.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>