Menu

TURIȘTI RĂTĂCIȚI

Șapte turiști, între care și un adolescent, s-au pierdut sâmbătă după-amiază în pădurile dintre comunele Bozioru și Colți. Au apucat să sune după ajutor, însă au pierdut semnalul de telefonie, iar jandarmii nu i-au putut localiza. Au fost găsiți mai târziu de un alt grup care era însoțit de un ghid local.

Peripeții pentru un grup de turiști din județul Brăila, care s-a ratacit sâmbătă în Munții Buzăului. Dispariția a fost sesizată la 112, în jurul orei 16.30, când o femeie a anunțat că, împreună cu alte șase persoane, între care și un copil de 14 ani, au plecat din zona așezărilor rupestre către Aluniș, comuna Colți, pentru a ajunge la o pensiune din zonă. Conform datelor GPS, la momentul apelului, turiștii se aflau la intrarea pe un drum forestier între localitățile Nucu și Aluniș. În căutarea brăilenilor a fost trimisă o patrulă de jandarmi montani cu un autovehicul de teren din cadrul postului Nehoiu. Din cauza lipsei semnalului GSM, jandarmii nu a mai putut însă păstra legatura cu apelanta sau alte persoane din grup. La ora 17.43, femeia a putut fi din nou contactată. Ea a spus că, între timp, s-au întalnit cu un alt grup de turiști și se îndreptau către Aluniș.
În jurul orei 18.00, patrula de jandarmi a depistat persoanele din cele două grupuri, însoțindu-le până la locul de cazare.

Ghizii locali din zona așezărilor rupestre atrag atenția turiștilor să aibă echipament corespunzător și, pe cât posibil, să beneficieze de îndrumarea unei călăuze, pentrui că nu toate traseele sunt marcate.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>