Menu

CASĂ MISTUITĂ DE FLĂCĂRI

Casa unei creatoare populare din comuna Mînzălești a fost mistuită într-un incendiu, ieri noapte. Locuința, folosită ca atelier de creație de către artista populară Maria Dedu, a ars aproape în întregime. Focul a fost stins de către pompierii voluntari din Mînzălești, dar la fața locului a ajuns și un echipaj al pompierilor militari.

Un incendiu puternic a distrus casa veche a familiei creatoarei de costume populare Maria Dedu, din comuna Mînzălești. Flăcările au provocat doar pagube, casa nefiind locuită la momentul incendiului. Maria Dedu locuiește într-o casă nouă, în cea bătrânească având atelierul, războiul de țesut și materialele de lucru. Artista este specializată în confecționarea maramelor.

Cel care a anunțat nenorocirea a fost un vecin, care a sunat la 112. Incendiul a fost stins de pompierii voluntari din Mânzălești, ajutați de echipajul pompierilor militari, trimis de la Punctul de lucru Beceni. Cauza probabilă a incendiului a fost un scurt-circuit la instalația electrică.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>