Menu

RISIPĂ PENTRU CĂLDURĂ

Primăria Buzău va cheltui peste 1,8 milioane de euro din bugetul municipiului pentru ca locatarii încă branșați la sistemul centralizat să poată beneficia de apă caldă și căldură. Această risipă este necesară pentru punerea la punct a unui nou sistem de termoficare care să permite Regiei Autonome Municipale să furnizeze și în această iarnă agent termic. În mod ciudat, în timp ce alocă sume uriașe pentru a salva Regia Municipală de la colaps, aceeași conducere a Primăriei Buzău îi încurajează pe oameni să se debranșeze.

Încă o măsură extrem de controversată a Executivului Primăriei Buzău. Municipalitatea va cheltui peste 1.8 milioane de euro din bugetul local pentru ca locatarii încă branșați la sistemul centralizat să poată beneficia de apă caldă și căldură în această iarnă. Este și motivul pentru care propunerea conducerii Primăriei Buzău privind înființarea unui nou sistem centralizat de încălzire a stârnit ample dezbateri în Consiliul Local Muncipal din această săptămână. Unii consilieri au atras atenția că municipalitatea cheltuiește o suma uriașă pentru înființarea unui nou sistem de termoficare, în condițiile în care tot mai mulți locatari se debranșează, încurajați chiar de Primărie.

Consilierii locali nu înțeleg nici de ce Primăria investește  1,8 milioane de euro  pentru punerea în funcțiune a unui sistem de încălzire independent, dar în același timp oferă buzoienilor bani, din același buget, pentru a se debranșa.

În ciuda opoziției unor consilieri, proiectul a trecut cu 17 voturi pentru și 4 abțineri. Prin acest vot, practic, municipalitatea se angajează ca până pe 15 septembrie să pună la punct un sistem independent care să permită furnizarea căldurii și apei calde pentru buzoienii încă abonați la serviciile Regiei Autonome Municipale. În primăvară, mii de buzoieni au suferit de frig în propriile case sau în școli și grădinițe, după ce societatea Ecogen nu a mai produs căldură pentru ca RAM să o furnizeze abonaților. În urma acestei situații, Primăria a luat decizia de a i încuraja pe buzoieni să și monteze centrale independente.

Comentarii ( 1 )

  • unde e risipa ? avem un contract prin care regia se obliga sa furnizeze agentul termic … vi se pare normal sa avem pe o scara de bloc zeci de ,,bombe,, cu efect intarziat ? sau oare e bine ca intr-o zona cu grad seismic ridicat fiecare sa gaureasca peretii cum il taie capul ? totodata vorbim despre poluare si incalzire globala, spunand ca vrem o tara ca afara… chiar nu ati aflat ca tarile civilizate din Europa interzic centralele de apartament ?

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>