Menu

 PLAFON MAI MARE PENTRU CENTRALE

Buzoienii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire vor fi sprijiniţi în continuare să îşi monteze centrale de apartament. Ba, chiar Primăria va majora plafonul stabilit iniţial, pentru ca şi alţi locatari, cu venituri ceva mai mari decât salariul minim pe economie, să poată beneficia de sprijin financiar.

Consiliul Local Muncipal Buzău a aprobat în această săptămână alocarea a 1,8 milioane de euro pentru realizarea unui nou sistem de termoficare care să asigure furnizarea agentului termic, la iarnă, pentru buzoienii care nu au centrale de apartament. Există însă şi situaţii în care oamenii acum abonați ai Regiei Autonome Municipală riscă să rămână fără căldură. Este vorba despre cei care locuiesc în blocuri, în care au rămas mai puţin de trei abonaţi la RAM. Aceştia vor fi debranşaţi, din cauza costurilor foarte mari de furnizare a căldurii.

Pentru astfel de situaţii Primăria a decis majorarea plafonului de acordare a ajutoarelor pentru centrale proprii până la 1.600 de lei.

Pentru această iarnă, unele puncte termice din municipiul Buzău se vor transforma în microcentrale care vor asigura, în continuare încălzirea apartamentelor ce au rămas racordate la sistemul centralizat.  Conducerea Primăriei Buzău susţine că se va încerca menţinerea aceluiaşi preţ pe gigacalorie. Totodată se urmăreşte, treptat, renunţarea la încălzirea prin sistemul centralizat.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>