Menu

ADIO VOUCHERE PENTRU RECHIZITE

Voucherele de 250 de lei pentru rechizite, carti sau echipament sportive pentru fiecare elev din ciclurile primar, gimnazial, profesional și liceal nu vor mai fi acordate. Ministerul Educatiei s-a razgandit dupa ce Ministerul Finanțelor a  luat decizia să taie la rectificarea bugetara   fondurile respective din bugetul Educației. Pentru acest  program ar fi fost alocate peste 593 milioane lei.

Parintii care isi puneau speranta in cei 250 de lei acordati de stat pentru rechizitele scolare, carti sau echipament sportiv isi pot lua adio de la ei. Programul „Merg la școală”, initiat de Ministerul Educatiei a fost retras, astfel ca el nu va mai fi  pus in aplicare in anul scolar, care incepe in septembrie.

Potrivit proiectului, elevii din ciclurile primar, gimnazial, profesional și liceal primeau vouchere in valoare de 250 de lei pentru ca părinții să le cumpere cărți -manuale școlare, auxiliare didactice, literatură obligatorie prevăzută în bibliografia școlară, rechizite sau echipament sportiv.

Condiția pe care trebuia să o îndeplinească elevii, pentru a primi aceste tichete era frecventarea cursurilor.

Proiectul a fost retras, dupa ce Ministerul Finanțelor a luat decizia să taie fondurile respective din bugetul Ministerului Educației la rectificarea bugetară.

Dacă ar fi primit toți elevii aceste tichete, bugetul programului s-ar fi ridicat la 593 de milioane de lei.
În sistemul de învățământ erau înscriși în anul școlar 2018-2019, peste 2,3 milioane de elevi  în ciclurile primar, gimnazial, liceal și profesional. Dintre ei, 770 de mii proveneau din mediul rural.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>