Menu

ÎNCEPE JUDECATA

Cosmin Dan, tânărul din Buzău care a ucis-o pe Valentina Nica, dându-i foc de vie, la sfârșitul lunii februarie, va rămâne în arest preventiv până când va fi condamnat. Judecătorii au dispus începerea judecăţii dosarului în care acesta este acuzat de omor calificat, cu premeditare. Ucigaşul Valentinei Nica a fost trimis în judecată la mijlocul lunii iunie și riscă cel puțin 20 de ani de închisoare.

Judecătorii au dispus începerea judecăţii dosarului în care Cosmin Dan, tânărul din Buzău care a ucis-o pe Valentina Nica, a fost trimis în judecată pentru omor calificat, cu premeditare. Cosmin Dan se află în arest din luna februarie 2019, fiind reţinut la scurt timp după ce şi-a omorât prin incendiere fosta iubită, dându-i foc de vie.

Crima s-a produs pe 23 februarie 2019, în locuinţa Valentinei Nica de pe Buleverdul Nicolae Bălcescu, unde se strâneseră cinci tineri. Printre oaspeţi s-a aflat şi fostul iubit, Dan Cosmin. Între acesta şi Valentina a izbucnit la un moment dat un scandal, Dan reproşându-i pe un ton violent fetei că încearcă să-i strice actuala relaţie, pe care o avea cu o tânără pe nume Anisia. Se presupune că incendiatorul întreţinea relaţii amoroase în paralel cu cele două fete. Pe fondul consumului de alcool, suspectul şi-a pierdut cumpătul și a luat-o la bătaie pe Valentina Nica, pe care a lovit-o până a lăsat-o inconştientă. Apoi a urmat episodul incendierii. Băiatul şi-ar fi sunat un prieten, care fusese şi el la petrecerea din apartamentul Valentinei, pentru a-i cere să-i aducă un bidon de benzină. Imediat după ce tânărul a început să dea foc unor lucruri din apartament, ceilalți tineri au coborât în goană pe scari! Conform procurorilor, Valentina a murit în urma intoxicării cu monoxid de carbon şi a arsurilor, nefiind descoperite urme de violenţă. Adică, ucigaşul a stropit victima cu benzină şi i-a dat foc de vie, cadavrul fiind găsit chircit între calorifer şi pat. Și actele autopsiei arată că a fost vorba despre un deces provocat de intoxicaţia cu monoxid de carbon şi de arsuri, fără ca medicii să pomenească de semne ale unor lovituri cauzatoare de moarte. Fapta pentru care este acuzat Cosmin Dan se pedepseşte cu închisoare pe viaţă sau cu închisoare între 20 şi 25 de ani, în funcţie de împrejurările comiterii acesteia.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>