Menu

UN PSIHOPAT PRINTRE OAMENI

 „Atrocitățile presupusului criminal din Caracal par a fi gesturi repetitive care au început cu mult timp înainte”. Este opinia unui cunoscut medic psihiatru buzoian, Maria Cristache, care este de părere că Gheorghe Dincă nu se află la prima crimă și că pornirile criminale le are încă din adolescență. În viitorul apropiat, suspectul va fi supus unui interviu clinic, realizat cu o echipă de psihologi şi psihiatri.

Doctorul psihiatru Maria Cristache, fost director al Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Securitate de la Săpoca, a vorbit despre cazul din Caracal, care a șocat România. Potrivit psihiatrului buzoian, Gheorghe Dincă are profilul unui psihopat cu obsesii în sfera sexualității.

Maria Cristache este convinsă că bărbatul nu se află la prima crimă, cu fiecare faptă săvârșită el ”perfecționându-și” modalitățile de ascundere a ororilor. Aceste atrocități par a fi gesturi repetitive care au început cu mult timp înainte, spune medicul buzoian.

Suspectul va fi supus unui interviu clinic, realizat cu o echipă de psihologi şi psihiatri, urmat de un proces specific în care specialiştii vor stabili cât de coerent este suspectul, și îi vor fi aplicate şi o serie de teste standardizate. Potrivit medicului buzoian, anchetatorii ar trebui să aibă permanent în echipă psihiatri și psihologi, care l-ar putea determina pe suspect să scape indicii. La un asemenea profil, spune dr. Cristache, detectorul de minciuni este inutil.

Maria Cristache este medic primar psihiatru, fostă directoare a Spitalului de Neuropsihiatrie şi Măsuri de Siguranţă Săpoca, din județul Buzău, între 2005 şi 2006.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>