Menu

ȘASE NOI CAZURI DE PESTĂ PORCINĂ

Noi cazuri de pestă porcină în județul Buzău. Astăzi, autorităţile au confirmat prezenţa virusului la porcul domestic în nu mai puțin de 6 gospodării din trei localități: Padina, Mihăilești și Pogoanele. Gospodăriile respective au fost plasate sub supraveghere oficială. În județul Buzău, la această dată, Pesta Porcină Africană evoluează în 40 de focare din gospodării.

Noi cazuri de Pestă Porcină Africană au fost confirmate astăzi, în judeţul Buzău. Trei cazuri se înregistrează în gospodării din comuna Padina, două cazuri, în comuna  Mihăilești, și unul în satul Căldărăști, oraș Pogoanele. Toate gospodăriile au fost plasate sub supraveghere oficială, s-a realizat dezinfecția, au fost aplicate măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, a produselor, precum și a mijloacelor de transport. Crescătorii de porci din localitățile unde a fost confirmată prezența virsului pestei porcine sunt sfătuiți să își păstreze calmul și să aștepte informări din partea autorităților competente.

La această dată, în județul Buzău, Pesta Porcină Africană evoluează în 40 de focare din exploatații non-profesionale, iar în mediul silvic, prezența virusului a fost confirmată în 21 cazuri la mistreț.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>