Menu

Sport
“LUPI” GHINIONISTI

vlcsnap-2015-03-06-11h18m50s222    Petrolul Ploiesti si FCSB au incheiat nedecis, scor 1 la 1, aseara, in prima mansa a semifinalelor Cupei Romaniei, la capatul unui joc in care oaspetii au egalat cu 13 secunde inainte de final. Formatia lui Mircea Rednic priveste, insa, cu incredere returul programat pe 2 aprilie, convinsa ca se va putea califica in ultimul act al competitiei.

Rednic si-a dorit o victorie fara gol primit in fata celor de la FCSB, considerand ca, in acest fel, Petrolul isi va mari considerabil sansele de a juca o noua finala la distanta de doar 2 ani dupa trofeul cucerit in 2013. Planul sau a functionat perfect pana in momentul in care, norocul celor de la FCSB a lovit ca un trasnet. Pe o ploaie marunta si deasa, lupii au inceput bine partida. Au avut mai mult posesia, iar prezenta in jumatatea adversa a fost una evidenta. Pe acest fond, Tchite  a deschis scorul in minutul 22, reluand din cadere, pe langa Arlauskis , un balon deviat cu capul din Ipsa . Debusolati complet, bucurestenii au asistat neputinciosi la iuresul ofensiv de 15 minute al haitei, timp in care, din pacate, Astafei si Vasilache  n-au gasit drumul spre un meritat gol doi. Finalul primei reprize avea sa le ridice tensiunea ploiestenilor, dupa ce arbitrul Comanescu si ceilalti sase colegi din brigada n-au sesizat hentul evident comis in careu de ros-albastri. Intrati la cabine cu frustrarea unui penalty neacordat, galben-albastrii au inceput furibund partea secunda, iar in minutul 49 Teixeira  a nimerit bara, dupa o pasa primita de la Vasilache. In minutul 72, oaspetii au avut si ei o bara, prin Chipciu, balonul trimis cu capul de acesta ajungand la Rusescu, care nu l-a putut invinge din 3 metri pe Pecanha .

A facut-o totusi Chipciu cand mai erau doar 13 secunde din cele patru minute de prelungire aratate de la margine. In cele din urma s-a incheiat 1 la 1, dar Petrolul n-a renuntat niciun moment la visul finalei si va merge in Ghencea, cu intentia clara de a inscrie cel putin o data. Pana atunci, Rednic are suficient timp sa pregateasca returul in care va evolua si Tamuz, iar lupii vor avea toate motivele sa spere la o noua finala.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>