Menu

ȘCOLI FĂRĂ AUTORIZAȚIE SANITARĂ

Pe 9 septembrie, clopoţelul va suna din nou, însă unii preșcolari și elevi buzoieni vor fi întâmpinați în spații improvizate ori mici, fără apă ori cu toaleta în fundul curții. Nu mai puțin de 37 de școli și grădinițe din județ nu au autorizație sanitară de fucționare. În schimb, unităţile de învățământ au conectare la internet în proporţie de sută la sută.

Cu două săptămâni înainte de începerea noului an școlar, în majoritatea școlilor din județul Buzău se lucrează de zor pentru ca elevii să fie întâmpinați în cele mai bune condiții. Chiar și așa, inspectorii Direcției de Sănătate Publică au refuzat să autorizeze funcționarea a 37 de școli și grădinițe.

Spațiile improvizate, lipsa apei curente, toaletele în fundul curtii sau nefinalizarea lucrărilor de reabilitare sunt principalele deficiențe constate de inspectorii sanitari. Fie că sunt la oraș sau la țară, cu tot efortul de a face şcoala un loc sigur pentru copii, unii directori ai unităţilor de învăţământ rămân din nou “corigenţi” la aceeaşi materie: obţinerea autorizaţiei sanitare de funcţionare. Situația a fost dezbătută și astăzi în cadrul ședinței Colegiului Prefectural.

Totodată, 123 de clădiri din județ în care funcționează școli sau grădinițe nu dețin autorizație de securitate la incendiu. Cu toateacestea, unităţile de învățământ din județ au conectare la internet în proporţie de 100%.

În noul an școlar, semestrul I va fi cuprins între 9 septembrie 2019 şi 20 decembrie 2019, iar semestrul al II-lea – între 13 ianuarie 2020 și 12 iunie 2020.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>