Menu

BUCURIE ȘI TRISTEȚE, DUPĂ AFIȘAREA REZULTATELOR

Rezultatele celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului 2019 au fost publicate, ieri, pe site-ul Ministerului Educației și la avizierele școlilor care au organizat examene. Pe chipul adolescenților care au venit la școală, unii pentru a împărtăși bucuria, alții ca să depună contestație, se putea citi aceeași satisfacție a eliberării de stresul examenelor care le-au stricat vacanța de vară.

Îmbrăcați lejer, veniți parcă direct de la ștrand, elevii din municipiul Râmnicu Sărat care au repetat examenul de Bacalaureat, au pășit cu emoție în curtea școlii unde urma să fie afișată lista cu rezultate. Până să fie publicate notele la avizierul liceului, tinerii și-au aflat rezultatele de pe internet. Liceenii nemulțumiți de notele obținute s-au grăbit să depună contestaţie.

Lui Ștefan Crețu, reușita la „examenul maturității” îi oferă șansa de a merge la o facultate. Mărturisește că a tratat cu indiferență prima sesiune a examenului, iar asta l-a costat.

După ce a luat Bacul, Rebeca Chiperi are curaj să aspire la o carieră de actriță. Pentru a repara greșeala de la examenul din vară, a făcut mari sacrificii.

Printre fericiți este și Adela Antohe. Chiar dacă se numără printre absolvenții cu Bacalureatul luat, tânăra se gândește să plece la muncă în Anglia. Nu are niciun gând deocamdată să urmeze o facultate.

Peste 43.500 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine probele din a doua sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2019, care a început, miercuri, 21 august. Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, peste 28.700 de candidaţi provin din promoţia 2018-2019, iar peste 14.800 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>