Menu

AVERTISMENT ÎNAINTE DE ÎNCEPEREA ȘCOLII

Profesorul de filosofie Emil Moise, din Buzău, cel care s-a războit în instanţă cu Ministerul Educaţiei şi Biserica Ortodoxă, pentru a scoate icoanele din şcoli şi pentru ca ora de religie să devină disciplină opţională, lansează un avertisment public, înainte de începerea anului şcolar. Într-o postare pe Facebook, Emil Moise scrie că obiceiul organizării slujbelor religioase în contextul festivităţilor de deschidere este în afara legii. De altfel, Moise se oferă să îi sprijine pe elevii sau părinții care nu sunt de acord cu organziarea de slujbe religioase la debutul anului școlar.

Printr-o postare pe reţelele de socializare, profesorul buzoian Emil Moise le atrage atenţia elevilor, cadrelor didactice şi părinţilor, că slujbele şi serviciile religioase în şcoli sunt organizate nelegal.  Pe contul personal de Facebook, profesorul Emil Moise scrie că de aproape 30 de ani, Ministerul Educaţiei se lasă influenţat de Biserica Ortodoxă Română  permiţând prozelitismul religios în şcoli, în mod nelegal, în detrimentul interesului superior al copilului.

Emil Moise, profesor – ”Slujbele şi serviciile religioase sunt interzise în şcolile publice prin prevederile Legii libertăţii religioase, ale Legii educaţiei şi ale Regulamentului de organizare a unităţilor de învăţământ şi sancţionate ca infracţiune în Codul penal”, scrie Emil Moise.

Emil Moise spune că prin asociaţia sa, înfiinţată cu peste 15 ani în urmă, protejează drepturile copiilor, în special dreptul la libertatea de gândire, de conştiinţă şi de religie.

Emil Moise, profesor – ”Copiii, respectiv cadrele didactice, pot refuza să participe la slujbele sau serviciile religioase organizate în şcoli, iar directorii care aprobă oficierea unor astfel de slujbe religioase pot să răspundă penal. Asociaţia oferă sprijin juridic în situaţiile în care este sesizată cu încălcarea dreptului la libertatea de gândire, de conştiinţă şi de religie, sau a dreptului la egalitate în faţa legii, ale copiilor sau ale cadrelor didactice. Ni se pot adresa şi copiii, desigur”, scrie Emil Moise, pe pagina sa de Facebook.

Emis Moise este cunoscut în toată țara pentru duelul în media și instanţă cu Ministerul Educaţiei şi Biserica Ortodoxă, pentru a scoate icoanele din şcoli şi pentru ca ora de religie să devină disciplină opţională.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>