Menu

PLATA CU CARDUL ÎN AUTOBUZE

Călătoria cu autobuzul, atât în municipiul Buzău, cât şi localităţile învecinate poate fi plătită prin simpla apropiere a cardului de aparatele montate deja în mijloacele de transport. Societatea de transport public local şi o bancă importantă din România au implementat un sistem de plată cu ajutorul cardurilor contactless. Călătoriile se pot plăti în continuare și prin SMS, dar și prin modalitatea clasică de taxare, cea cu tichete de călătorie achiziționate de la tonete.

Începând din această lună, toate cele 108 autobuze ale Trans Bus, atât din municipiul Buzău, cât și din comunele limitrofe, dispun de câte două sau trei validatoare de plată cu card bancar. Cu ajutorul acestor dispozitive, orice călător îşi poate achita contravaloarea călătoriei prin simpla apropiere a cardului, indiferent de banca emitentă.

Modalitatea de plată cu cardul este simplă. Călătorul trebuie să selecteze tariful, care variază în funcţie de distanţa parcursă şi de localitate, să confirme tariful şi să apropie cardul de validatorul din autobuz. El va fi înştiinţat imediat în legătură cu realizarea tranzacţiei. Plata nu este comisionată şi are acelaşi tarif ca cel perceput de alte metode de plată deja existente.

Buzoienii trebuie să știe că vor rămâne în vigoare, atât modalitatea clasică de taxare, cea cu tichete de călătorie achiziționate de la tonetele Trans Bus SA sau de la magazinele partenere, cât și cea cu telefonul mobil, prin SMS.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>