Menu

ÎNCEPE ȘCOALA!

Vacanța de vară a elevilor s-a încheiat, în timp ce pentru profesori anul şcolar a început deja. Noul an școlar va începe pe 9 septembrie, după cum au anunţat autorităţile. Cursurile sunt dispuse pe durata a 35 de săptămâni.

După trei luni de vacanţă, copiii încep de săptămâna viitoare şcoala. Cum prima zi de şcoală este 9 septembrie 2019, primul semestru se va încheia vineri, 20 decembrie. În perioada 26 octombrie – 3 noiembrie 2019, clasele din învaţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar sunt în vacanţă. Vacanţa de vară va începe la 13 iunie 2020.

În structura anului școlar 2019-2020, programul național „Şcoala altfel” se va desfășura în perioada 7 octombrie 2019 – 29 mai 2020, pe o perioadă de 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unității de învățământ. Totodată, Ministerul Educației propune ca lucrările scrise semestriale (tezele) să se susțină după parcurgerea programei școlare, cu cel puțin 3 săptămâni înainte de finalul semestrului.
Pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, anul şcolar se încheie în data de 29 mai 2020, iar pentru clasa a VIII-a – în data de 5 iunie 2020.

Pentru clasele din învăţământul liceal, filiera tehnologică, şi pentru clasele din învăţământul profesional, anul şcolar are 37 de săptămâni de cursuri.

Între timp a fost aprobat şi calendarul desfăşurării examenului de evaluare naţională în viitorul an şcolar. Astfel, elevii de clasa a VIII-a vor susţine prima probă, la limba şi literatura română, la 15 iunie. Primele rezultate vor fi afişate pe 22 iunie, iar cele finale la 27 iunie.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>