Menu

A AJUNS ACASĂ

Trupul neînsuflețit al militarului Ciprian-Ștefan Polschi a ajuns, ieri seară, la Buzău. Sicriul a fost adus de la aeroportul Otopeni de un camion al armatei și depus la capela bisericii „Sf. Ștefan”, după un scurt ceremonial militar. Înmormântarea buzoianului ucis de talibani în Afganistan va avea loc joi, la Cimitirul Eroilor.

Trupurile neînsuflețite ale celor doi români uciși de talibani, săptămâna trecută, în Afganistan, au fost aduse ieri după-amiază în România de către o aeronavă militară. Sicriul cu trupul sublocotenentului post-mortem Ciprian-Ştefan Polschi a ajuns la Buzău, în jurul orei 18.00, şi a fost depus la capela bisericii „Sf. Ştefan”, după un scurt ceremonial militar.

Înmormântarea militarului buzoian va avea loc joi, la Cimitirul Eroilor din municipiul Buzău.

Sublocotenentul post-mortem Ciprian-Ştefan Polschi, care îndeplinea funcţia de şofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, şi-a pierdut viaţa în 5 septembrie, în urma exploziei unei maşini-capcană în apropiere de Green Zone din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu.

Militarul buzoian a fost numit post mortem cetăţean de onoare al municipiului Buzău, iar Consiliul Local Municipal a aprobat acordarea unui sprijin financiar familiei, în valoare de 10.000 de lei.

Cei doi eroi români au fost decorați post-mortem de președintele României cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>