Menu

DELĂSARE SAU NEPĂSARE?

Delăsarea totală a autorităților, lipsa unor masuri concrete, dar si nepăsarea cetatenilor au transformat Rm Sărat într-un oraș lăsat de izbeliște. O simpla plimbare prin parcurile din zona centrala poate convinge pe oricine ca administrația locală a abandonat municipiul. Gunoaiele aruncate peste tot, spatiile verzi uscate si neingrijite, dar si urmele lasate de ciorile din Parcul Central sunt doar câteva dintre aspectele care crează o imagine dezolantă și pe care autoritatile trebuie sa le remedieze urgent.

Mizerii aruncate peste tot, resturi depozitate langa cosurile de gunoi care de cele mai multe ori sunt goale, niciun fir de iarba verde, ghivece si ornamente florale pline doar cu pamant, dar și urmele lasate de ciorile din Parcul Central pe banci, alei si chiar pe hainele trecatorilor nu ar trebui să atragă privirea într-un oraș civilizat, care își propune modernizarea. Și totuși, la Rm Sărat, astfel de imagini sunt la tot pasul. Mai mult, in aceasta vara, zona Ramnicului s-a confruntat cu o secetă acută si toate spatiile verzi din municipiu s-au uscat. Fie ca e vorba de Parcul Central, de spatile amenajate de-a lungul principalelor bulevarde, fie de alte locatii din oras, toate zonele altădată verzi sunt uscate si neingrijite. Dacă locuitorii arata cu degetul catre cei responsabili, autoritatile spun ca lipsa banilor, a utilajelor si a personalului duc la aceste situatii.

Daca responsabilii Administrației Domeniului Public dau neputinciosi din umeri, primarul municipiului spune ca spatiile respective se uda in fiecare dimineata, iar pe moment nu există alte soluții.

Și depozitarea necontrolata a gunoiului este o mare problemă la Rm Sărat. In fiecare seara, atat in Parcul Central, cat si in alte locuri de joaca si spatii amenajate pentru promenada sunt resturi si mizerii aruncate peste tot.

Si primarul municipiului susține ca se face zilnic curatenie, dar actiunile nu pot fi intensificate, tot din lipsa banilor si a personalului. Șeful administatie locale crede că problema ar putea fi rezolvată doar cu simt civic si o bună educație in famile si scoala.

Daca in urma cu cativa ani, principalele bulevarde din Rm. Sarat erau împodobite cu ghivece si ornamente florale, acum multe dintre acestea sunt goale si neintretinute.  Primarul spune ca in multe ghivece urmeaza sa se planteze flori de sezon.

O alta problema a zonei centrale a orașului este cea a ciorilor din Parcul Central. Păsările lasă o mizerie de nedescris pe alei, pe banci, dar si pe hainele trecătorilor. Reprezentantii Administrației Domeniului Public spun ca anul trecut au montat dispozitive de alungare a pasarilor, dar ciorile nu au plecat.

Primarul Ramnicului este și mai indulgent cu ciorile. El spune că aceste păsări sunt specii protejate intr-o anumită perioada a anului si oamenii ar trebui sa se obisnuiască sa convietuiască cu ele.

Și în aceasta vara, reporterii TVSat au adus la cunostinta autoritatilor multe nereguli constatate în oraș, tocmai pentru ca cei implicati sa ia masuri rapide si concrete. Scuzele au fost aceleași, iar măsurile… inexistente.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>