Menu

„INELUL VERDE”, GATA DE INAUGURARE

În curând, municipiul Buzău va avea un “inel verde”. Este vorba despre un circuit dedicat exclusiv posesorilor de biciclete, trotinete și role, lung de 5,4 kilometri, în zona Crâng – Calea Eroilor. „Inelul verde” va fi inaugurat pe 22 septembrie, atunci când buzoienii vor avea parte de mai multe surprize.

Pe 22 septembrie, Primăria Buzău va inaugura primul „Inel verde” al oraşului, un traseu lung de 5,4 kilometri în jurul și în interiorul Parcului Crâng. La eveniment sunt invitați toți buzoienii, în special cei care se deplasează cu biciclete, trotinete, role sau alte mijloace de transport nepoluante.

Pista de biciclete va porni de la Poarta Crângului, va continua pe Bulevardul Mareşal „Alexandru Averescu” și pe Calea Eroilor,  apoi pe Aleea Căprioarei, Obelisc și înapoi la Poarta Crângului.  Conducerea Primăriei Buzău anunță că astfel dorește să încurajeze mersul cu bicicleta sau cu trotineta, în detrimenul mașinilor sau motocicletelor, care poluează atmosfera.

În același context, edilul Constantin Toma anunță că, pe viitor, va supune dezbaterii publice un proiect care prevede interzicerea autovehiculelor în centrul municipiul Buzău. Este vorba de perimetrul cuprins între Piața Daciei, strada Cuza Vodă, parcul din spatele Palatului Comunal și Bazar. Vor avea acces cu autovehicule doar cei care locuiesc sau care au serviciul în zona 0  a orașului Buzău.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>