Menu

FETIȚĂ DISPĂRUTĂ, GĂSITĂ CU ELICOPTERUL

Acțiune de amploare a autorităților pentru găsirea unei fete de 8 ani din comuna Bisoca, dispărută de acasă vineri după-amiază. 100 de poliţişti, 30 de jandarmi, pădurari și localnici au participat, timp de aproximativ 14 ore, la căutarea micuței.  Sambata, a fost solicitat și un elicopter al Ministerului de Interne. Copila  fost găsită la pranz, cu sprijinul unui localnic care i-a ghidat pe piloții de elicopter spre zona unde ar putea fi găsita copila. Fetița, speriată după noaptea petrecută în pădure, a fost preluată de elicopter și dusă la spital. Micuța a suferit doar o zgârietură pe față, dar este în afara oricărui pericol.

Vineri seară, un apel la 112 anunța că o fetiță de 8 ani, pe nume Nicoleta Ploscaru, a dispărut de acasă, din satul Recea, comuna Bisoca. Fata le-a spus rudelor că merge la bunicul său care cosea într-o zonă de fâneaţă, la 500 de metri de casă.  Fata nu a mai ajuns la bunicul său, astfel că vineri, la orele serii, părinţii au anunţat Poliţia în legătură cu dispariţia copilei. Toată noaptea, fetiţa a fost căutată cu zeci de oameni, dar fără succes. Sâmbătă dimineaţă, echipajele de căutare au fost suplimentate. Astfel, copila de 8 ani şi 10 luni a fost căutată de peste 100 de poliţişti, 30 de jandarmi, localnici, de părinţii şi rude.  Peste 30 de pădurari din Buzău, Vrancea și Covasna au fost mobilizați si ei pentru căutarea fetiței de opt ani.
Câteva zeci de voluntari au fost mobilizați de primarul din Bisoca, participând împreună cu jandarmii și polițiștii la operațiunea de căutare a copilei.
La prânz, a fost solicitat un elicopter al Ministerului de Interne, care a reușit localizarea copilului la vreo 7 kilometri distanță de casă, aproape de albia râului Râmnicu Sărat, la granița între județele Buzău și Vrancea. Nicoleta a fost adusă cu elicopterul din zona în care a fost găsită la cel mai apropiat echipaj de ambulanță.

Dragoș Borcăiaș este voluntarul din sat care a mers cu echipajul din elicopter să caute fetița de opt ani. Acesta spune că a văzut-o pe Nicoleta stând pe iarbă, cu mânuțele pe genunchi, în așteptarea salvatorilor ei.

Fetița și mama ei au fost luate cu o ambulanță și aduse la Spitalul Județean Buzău. Micuța avea doar o mică zgârietură pe obraz, probabil de la vreo creangă.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>