Menu

CĂUTĂRI PE LACUL SIRIU

Mai multe echipaje de pompieri şi scafandri din mai multe judeţe caută de patru zile, în lacul Siriu, un bărbat din Făurei care a căzut dintr-o barcă şi a fost tras de curenţi în adâncuri. Echipajele au fost chemate de un prieten al bărbatului, care a povestit că a observat totul de pe malul lacului, dar nu a avut cum să intervină. Căutările continuă până când trupul bărbatului va fi găsit.

Vineri dupa-amiază, Auraș  Cherciu a plecat spre Barajul Siriu, dorindu-si sa se plimbe cu o ambarcațiune cu motor. Ajuns pe malul lacului de acumulare, tânărul a lansat barca la apa si a început sa faca „spectacol” pe apă, sub privirile prietenului sau, care nu a avut curaj sa se urce in ambarcatiune, ramanand langa mașină. La un moment dat, într-un viraj strans la stanga, volanul barcii s-a blocat, iar braileanul, care nu purta vesta de salvare, a fost aruncat in lacul foarte adanc. De pe mal, prietenul sau si-a dat seama ca ceva nu este in regula si a sunat la 112, cerand ajutor. Barca a continuat sa se invarte in cerc ore bune, pana in momentul in care s-a epuizat carburantul.

Pompierii au tras barca la mal si au inceput cautarile încă de vineri seară. Până la aceasta oră, trupul neînsufletit al tânărului nu a fost gasit. Misiunea echipajelor de căutare nu a avut succes până acum, deoarece apa este foarte adâncă şi murdară, vizibilitatea fiind sub 5-6 metri.

Sambata, buzoienilor li s-au alăturat scafandrii de la ISU Braşov şi Vrancea. Cu toate acestea, căutările decurg anevoios din cauza razei mari indicate ca fiind zona posibilă în care s-a înecat tânărul. Căutările vor fi continuate până când trupul bărbatului va fi găsit.

Auraş Cherciu avea 32 de ani şi locuia în Făurei, judeţul Brăila. Era necăsătorit şi locuia cu mama sa, tatăl acestuia decedând acum câţiva ani. Bărbatul deţinea un service auto în oraş şi era un tânăr extrem de popular, cu un cerc foarte mare de prieteni.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>