Menu

FORFOTĂ ÎN PIEȚE

A început forfota in piețe, dar și in bucatarii, acolo unde gospodarii se intrec in prepararea conservelor. Pietele s-au umplut cu vinete, dar si de clienti pentru ele, care au asteptat saptamani bune pana sa le scada preturile. La Buzau, vanata se vinde cel mai ieftin cu 1 leu 50 kilogramul. Producatorii au marfa si pentru cei care nu au timp sa prepare zacusca acasa.

Vinetele din gradinile legumicultorilor buzoieni au aparut pe tarabe de aproape doua luni, însă, din cauză că au fost foarte scumpe, buzoienii nu s-au înghesuit să cumpere in cantitati mari. Situația s-a schimbat de câteva zile, cand pretul lor s-a injumătatit. De la începutul acestei saptamani, clientii au inceput sa dea navala in Piata Centrală din Buzău după vinete, pentru a prepara zacuscă.

In periplul lor printre tarabe, gospodinele testeaza marfa in speranta ca vor gasi vinetele potrivite. Fiecare are criteriul propriu in alegerea legumelor.

Producătorii din piete au marfă si pentru cei care nu au timp sa prepare zacusca acasă. Pretul unui borcan de zacusca de casă costa 10 lei, insa gospodinele care au la vanzare gustoasele conserve spun ca la prepararea lor au folosit numai ingrediente naturale.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>